Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i England


Det er eftermiddag i England, tirsdagen den 28 november 2023

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i England

Tidszonen som England er i er Greenwich Mean Time (UTC+0), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og England er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i England

Her kan du se hva klokken er i England akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i England.

Generelle fakta om England

I landet England bor det omtrent 56 000 000 innbyggere i et område på ca. 130 279 km2, hovedstaden i England heter London. Landskoden for å ringe noen i England fra et annet land er +44. I England er det offisielle språket engelsk, og den offisielle valutaen i England er britisk pund (GBP). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i England er .uk.

Tid, tidsforskjell og dato i Englands byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i England.

Flagg i England

Her kan du se hvilket flagg landet England har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

Før turen til England

Hvis du planlegger en reise til England, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den britiske pund (GBP) valuta som brukes i England akkurat nå, i forhold til den norske kronen. Her kan du finne britiske pund valutakurs, med gjeldende valutakurs og en jevn omformer mellom norske kroner og britiske pund.

Stikkontakt og reiseadapter i England

Før du legger ut på en tur til England, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i England er Typ G, og strømnettet har spenning 240 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du vil trenge en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i England. Les mer her om reiseadapter England.

Links for at læse mere om England

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i England?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i England?

England på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om England, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om England. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om England. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om England godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om England
   ››  Engelsk Wikipedia side om England

England på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor England ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.

De røde linjene tilsvarer grenser for forskjellige tidssoner, kilde: Leaflet.timezones