Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Egypt


Det er aften i Egypt, lørdagen den 20 juli 2024

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Egypt

Tidszonen som Egypt er i er Eastern European Time (UTC+2), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Egypt er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Egypt

Her kan du se hva klokken er i Egypt akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Egypt.

Generelle fakta om Egypt

I landet Egypt bor det omtrent 95 000 000 innbyggere i et område på ca. 1 010 408 km2, hovedstaden i Egypt heter Kairo. Landskoden for å ringe noen i Egypt fra et annet land er +20. I Egypt er det offisielle språket arabisk, og den offisielle valutaen i Egypt er egyptisk pund (EGP). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Egypt er .eg. Den 23 juli feirer Egypt sin årlige nasjonale dag.

Tid, tidsforskjell og dato i Egypts byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Egypt.

Flagg i Egypt

Her kan du se hvilket flagg landet Egypt har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇪🇬

Stikkontakt og reiseadapter i Egypt

Før du legger ut på en tur til Egypt, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Egypt er Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Egypt. Les mer her om reiseadapter Egypt.

Links for at læse mere om Egypt

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Egypten?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Egypten?

Egypt på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Egypt, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Egypt. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Egypt. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Egypt godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Egypt
   ››  Engelsk Wikipedia side om Egypt

Egypt på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Egypt ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.