Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Perth


Det er midt om natten i Perth, tirsdagen den 16 august 2022

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidsforskjell og tidssone i Perth

Tidszonen som Perth er i er Australian Western Standard Time (UTC+8), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Perth i Australia er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Perth

Her kan du se hva klokken er i Perth i Australia akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Perth.

Generelle fakta om Perth

Perth ligger i delstaten Vest-Australia i Australia. Det er ca. 2 100 000 innbyggere i Perth, og Perth er ca. 6 418 km2 (kvadratkilometer) stor. Perth ble grunnlagt i 1829. I Australia er det offisielle språket engelsk, og den offisielle valutaen i Australia er australsk dollar (AUD). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Australia er .au. Den 26 januar feirer Australia sin årlige nasjonale dag.

Ring noen i Perth

For å ringe Perth fra et annet land, ring først landskoden for Australia som er +61, etterfulgt av retningsnummeret for Perth som er 8, ring deretter nummeret du vil ringe i Perth.

Soloppgang og solnedgang i Perth

Nedenfor finner du informasjon om når solen står opp og når solen går ned i Perth både i dag og i morgen. Vi inkluderer også informasjon om når solen er i senit, dvs. når solen når sitt høyeste punkt om dagen i Perth.

Soloppgang i dag
mandag 15. august 2022
kl. 06:52:54
Senit i dag
mandag 15. august 2022
kl. 12:21:07
Solnedgang i dag
mandag 15. august 2022
kl. 17:49:20
Soloppgang i morgen
tirsdag 16. august 2022
kl. 06:51:52
Senit i morgen
tirsdag 16. august 2022
kl. 12:20:55
Solnedgang i morgen
tirsdag 16. august 2022
kl. 17:49:58

Flagg i Australia og Perth

Her kan du se hvilket flagg landet Australia har, og dermed også Perth. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇦🇺

Før turen til Perth

Hvis du planlegger en reise til Perth, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den australske dollar (AUD) valuta som brukes i Perth akkurat nå, i forhold til den norske kronen. Her kan du finne australske dollar valutakurs, med gjeldende valutakurs og en jevn omformer mellom norske kroner og australske dollar.

Stikkontakt og reiseadapter i Australia

Før du legger ut på en tur til Australia, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Australia er Typ I, og strømnettet har spenning 240 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du vil trenge en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Australia. Les mer her om reiseadapter Australia.

Links for at læse mere om Perth

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Perth?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Perth?

Perth på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Perth, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Perth. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Perth. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Perth godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Perth
   ››  Engelsk Wikipedia side om Perth

Perth i Australia på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor i Australia Perth ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.