Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Australia

Tid, tidssone og tidsforskjell i Australia

Siden hva klokka er, hvilken tidsforskjell og hvilken tidssone det er forskjellig avhengig av hvor i Australia du er, når Australia er i flere forskjellige tidssoner, er det ikke mulig å si nøyaktig hva klokka er eller hvilken tidsforskjell det er i Australia selv. Det du må gjøre i stedet er å se på de forskjellige tidssonene som finnes i Australia. Vi har gjort dette slik at vi har listet opp under et sett med steder i Australia, og også tegnet dem på et kart, gjennom denne listen og dette kartet, så kan du enkelt klikke deg inn på stedet du vil vite hva klokken er, eller hva klokken er tidsforskjell det er, for å finne ut hva klokka er i Australia.

De røde linjene tilsvarer grenser for forskjellige tidssoner, kilde: Leaflet.timezones

Tid, tidsforskjell og dato i Australias byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Australia.

Generelle fakta om Australia

I landet Australia bor det omtrent 25 500 000 innbyggere i et område på ca. 7 692 024 km2. Landskoden for å ringe noen i Australia fra et annet land er +61. I Australia er det offisielle språket engelsk, og den offisielle valutaen i Australia er australsk dollar (AUD). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Australia er .au. Den 26 januar feirer Australia sin årlige nasjonale dag.

Flagg i Australia

Her kan du se hvilket flagg landet Australia har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇦🇺

Før turen til Australia

Hvis du planlegger en reise til Australia, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den australske dollar (AUD) valuta som brukes i Australia akkurat nå, i forhold til den norske kronen. Her kan du finne australske dollar valutakurs, med gjeldende valutakurs og en jevn omformer mellom norske kroner og australske dollar.

Stikkontakt og reiseadapter i Australia

Før du legger ut på en tur til Australia, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Australia er Typ I, og strømnettet har spenning 240 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du vil trenge en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Australia. Les mer her om reiseadapter Australia.

Links for at læse mere om Australia

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Australien?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Australien?

Australia på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Australia, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Australia. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Australia. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Australia godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Australia
   ››  Engelsk Wikipedia side om Australia