Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Brisbane


Det er morgen i Brisbane, søndagen den 21 juli 2024

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidsforskjell og tidssone i Brisbane

Tidszonen som Brisbane er i er Australian Eastern Standard Time (UTC+10), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Brisbane i Australia er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Brisbane

Her kan du se hva klokken er i Brisbane i Australia akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Brisbane.

Generelle fakta om Brisbane

Brisbane ligger i delstaten Queensland i Australia. Det er ca. 2 360 000 innbyggere i Brisbane, og Brisbane er ca. 15 842 km2 (kvadratkilometer) stor. Brisbane ble grunnlagt 13. mai 1825. I Australia er det offisielle språket engelsk, og den offisielle valutaen i Australia er australsk dollar (AUD). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Australia er .au. Den 26 januar feirer Australia sin årlige nasjonale dag.

Ring noen i Brisbane

For å ringe Brisbane fra et annet land, ring først landskoden for Australia som er +61, etterfulgt av retningsnummeret for Brisbane som er 7, ring deretter nummeret du vil ringe i Brisbane.

Soloppgang og solnedgang i Brisbane

Nedenfor finner du informasjon om når solen står opp og når solen går ned i Brisbane både i dag og i morgen. Vi inkluderer også informasjon om når solen er i senit, dvs. når solen når sitt høyeste punkt om dagen i Brisbane.

Soloppgang i dag
lørdag 20. juli 2024
kl. 06:33:58
Senit i dag
lørdag 20. juli 2024
kl. 11:54:18
Solnedgang i dag
lørdag 20. juli 2024
kl. 17:14:37
Soloppgang i morgen
søndag 21. juli 2024
kl. 06:33:34
Senit i morgen
søndag 21. juli 2024
kl. 11:54:21
Solnedgang i morgen
søndag 21. juli 2024
kl. 17:15:08

Flagg i Australia og Brisbane

Her kan du se hvilket flagg landet Australia har, og dermed også Brisbane. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇦🇺

Før turen til Brisbane

Hvis du planlegger en reise til Brisbane, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den australske dollar (AUD) valuta som brukes i Brisbane akkurat nå, i forhold til den norske kronen. Her kan du finne australske dollar valutakurs, med gjeldende valutakurs og en jevn omformer mellom norske kroner og australske dollar.

Stikkontakt og reiseadapter i Australia

Før du legger ut på en tur til Australia, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Australia er Typ I, og strømnettet har spenning 240 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du vil trenge en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Australia. Les mer her om reiseadapter Australia.

Links for at læse mere om Brisbane

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Brisbane?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Brisbane?

Brisbane på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Brisbane, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Brisbane. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Brisbane. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Brisbane godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Brisbane
   ››  Engelsk Wikipedia side om Brisbane

Brisbane i Australia på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor i Australia Brisbane ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.