Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Vietnam


Det er aften i Vietnam, mandagen den 15 august 2022

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Vietnam

Tidszonen som Vietnam er i er Indochina Time (UTC+7), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Vietnam er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Vietnam

Her kan du se hva klokken er i Vietnam akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Vietnam.

Generelle fakta om Vietnam

I landet Vietnam bor det omtrent 95 000 000 innbyggere i et område på ca. 331 212 km2, hovedstaden i Vietnam heter Hanoi. Landskoden for å ringe noen i Vietnam fra et annet land er +84. I Vietnam er det offisielle språket vietnamesisk, og den offisielle valutaen i Vietnam er vietnamesisk dong (VND). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Vietnam er .vn. Den 2 september feirer Vietnam sin årlige nasjonale dag.

Tid, tidsforskjell og dato i Vietnams byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Vietnam.

Flagg i Vietnam

Her kan du se hvilket flagg landet Vietnam har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇻🇳

Stikkontakt og reiseadapter i Vietnam

Før du legger ut på en tur til Vietnam, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Vietnam er Typ A, og strømnettet har spenning 100-125 V og frekvens 50/60 Hz. Dette betyr at du vil trenge en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Vietnam. Les mer her om reiseadapter Vietnam.

Links for at læse mere om Vietnam

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Vietnam?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Vietnam?

Vietnam på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Vietnam, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Vietnam. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Vietnam. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Vietnam godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Vietnam
   ››  Engelsk Wikipedia side om Vietnam

Vietnam på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Vietnam ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.