Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Caracas


Det er eftermiddag i Caracas, torsdagen den 13 juni 2024

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidsforskjell og tidssone i Caracas

Tidszonen som Caracas er i er Venezuelan Standard Time (UTC-4), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Caracas i Venezuela er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Caracas

Her kan du se hva klokken er i Caracas i Venezuela akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Caracas.

Generelle fakta om Caracas

Caracas ligger i Venezuela, og er faktisk også hovedstaden i Venezuela. Det er ca. 1 950 000 innbyggere i Caracas, og Caracas er ca. 777 km2 (kvadratkilometer) stor. Caracas ble grunnlagt 25. juli 1567 av den spanske conquistador Diego de Losada. I Venezuela er det offisielle språket spansk, og den offisielle valutaen i Venezuela er venezuelansk bolívar (VEB). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Venezuela er .ve. Den 5 juli feirer Venezuela sin årlige nasjonale dag.

Ring noen i Caracas

For å ringe Caracas fra et annet land, ring først landskoden for Venezuela som er +58, etterfulgt av retningsnummeret for Caracas som er 212, ring deretter nummeret du vil ringe i Caracas.

Soloppgang og solnedgang i Caracas

Nedenfor finner du informasjon om når solen står opp og når solen går ned i Caracas både i dag og i morgen. Vi inkluderer også informasjon om når solen er i senit, dvs. når solen når sitt høyeste punkt om dagen i Caracas.

Soloppgang i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 06:04:44
Senit i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 12:27:51
Solnedgang i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 18:50:57
Soloppgang i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 06:04:54
Senit i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 12:28:03
Solnedgang i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 18:51:13

Flagg i Venezuela og Caracas

Her kan du se hvilket flagg landet Venezuela har, og dermed også Caracas. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇻🇪

Stikkontakt og reiseadapter i Venezuela

Før du legger ut på en tur til Venezuela, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Venezuela er Typ A, og strømnettet har spenning 100-125 V og frekvens 50/60 Hz. Dette betyr at du vil trenge en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Venezuela. Les mer her om reiseadapter Venezuela.

Links for at læse mere om Caracas

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Caracas?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Caracas?

Caracas på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Caracas, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Caracas. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Caracas. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Caracas godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Caracas
   ››  Engelsk Wikipedia side om Caracas

Caracas i Venezuela på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor i Venezuela Caracas ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.