Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Venezuela


Det er frokosttid i Venezuela, mandagen den 15 august 2022

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Venezuela

Tidszonen som Venezuela er i er Venezuelan Standard Time (UTC-4), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Venezuela er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Venezuela

Her kan du se hva klokken er i Venezuela akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Venezuela.

Generelle fakta om Venezuela

I landet Venezuela bor det omtrent 32 000 000 innbyggere i et område på ca. 916 445 km2, hovedstaden i Venezuela heter Caracas. Landskoden for å ringe noen i Venezuela fra et annet land er +58. I Venezuela er det offisielle språket spansk, og den offisielle valutaen i Venezuela er venezuelansk bolívar (VEB). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Venezuela er .ve. Den 5 juli feirer Venezuela sin årlige nasjonale dag.

Tid, tidsforskjell og dato i Venezuelas byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Venezuela.

Flagg i Venezuela

Her kan du se hvilket flagg landet Venezuela har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇻🇪

Stikkontakt og reiseadapter i Venezuela

Før du legger ut på en tur til Venezuela, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Venezuela er Typ A, og strømnettet har spenning 100-125 V og frekvens 50/60 Hz. Dette betyr at du vil trenge en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Venezuela. Les mer her om reiseadapter Venezuela.

Links for at læse mere om Venezuela

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Venezuela?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Venezuela?

Venezuela på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Venezuela, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Venezuela. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Venezuela. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Venezuela godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Venezuela
   ››  Engelsk Wikipedia side om Venezuela

Venezuela på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Venezuela ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.