Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Usbekistan


Det er midt om natten i Usbekistan, onsdagen den 6 juli 2022

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Usbekistan

Tidszonen som Usbekistan er i er Uzbekistan Time (UTC+5), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Usbekistan er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Usbekistan

Her kan du se hva klokken er i Usbekistan akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Usbekistan.

Generelle fakta om Usbekistan

I landet Usbekistan bor det omtrent 33 000 000 innbyggere i et område på ca. 448,978 km2. Landskoden for å ringe noen i Usbekistan fra et annet land er +998. I Usbekistan er det offisielle språket usbekisk og karakalpakisk, og den offisielle valutaen i Usbekistan er usbekisk soms (UZS). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Usbekistan er .uz. Den 1 september feirer Usbekistan sin årlige nasjonale dag.

Flagg i Usbekistan

Her kan du se hvilket flagg landet Usbekistan har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇺🇿

Stikkontakt og reiseadapter i Usbekistan

Før du legger ut på en tur til Usbekistan, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Usbekistan er Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Usbekistan. Les mer her om reiseadapter Usbekistan.

Links for at læse mere om Usbekistan

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Uzbekistan?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Usbekistan?

Usbekistan på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Usbekistan, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Usbekistan. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Usbekistan. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Usbekistan godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Usbekistan
   ››  Engelsk Wikipedia side om Usbekistan

Usbekistan på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Usbekistan ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.