Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Uganda


Det er aften i Uganda, mandagen den 15 august 2022

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Uganda

Tidszonen som Uganda er i er East Africa Time (UTC+3), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Uganda er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Uganda

Her kan du se hva klokken er i Uganda akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Uganda.

Generelle fakta om Uganda

I landet Uganda bor det omtrent 43 000 000 innbyggere i et område på ca. 241 038 km2. Landskoden for å ringe noen i Uganda fra et annet land er +256. I Uganda er det offisielle språket swahili(regionalt også luganda og engelsk), og den offisielle valutaen i Uganda er ugandisk shilling (UGX). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Uganda er .ug. Den 9 oktober feirer Uganda sin årlige nasjonale dag.

Flagg i Uganda

Her kan du se hvilket flagg landet Uganda har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇺🇬

Stikkontakt og reiseadapter i Uganda

Før du legger ut på en tur til Uganda, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Uganda er Typ G, og strømnettet har spenning 240 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du vil trenge en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Uganda. Les mer her om reiseadapter Uganda.

Links for at læse mere om Uganda

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Uganda?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Uganda?

Uganda på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Uganda, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Uganda. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Uganda. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Uganda godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Uganda
   ››  Engelsk Wikipedia side om Uganda

Uganda på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Uganda ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.