Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Tsjad


Det er morgen i Tsjad, torsdag den 23. september 2021

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Tsjad

Tidszonen som Tsjad er i er West Africa Time (UTC+1), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Tsjad er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Tsjad

Her kan du se hva klokken er i Tsjad akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Tsjad.

Generelle fakta om Tsjad

I landet Tsjad bor det omtrent 14 000 000 innbyggere i et område på ca. 1 284 000 km2. Landskoden for å ringe noen i Tsjad fra et annet land er +235. I Tsjad er det offisielle språket fransk og arabisk, og den offisielle valutaen i Tsjad er sentralafrikansk cfa-franc (XAF). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Tsjad er .td. Den 11 august feirer Tsjad sin årlige nasjonale dag.

Flagg i Tsjad

Her kan du se hvilket flagg landet Tsjad har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇹🇩

Stikkontakt og reiseadapter i Tsjad

Før du legger ut på en tur til Tsjad, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Tsjad er Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Tsjad.

Links for at læse mere om Tsjad

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Tchad?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Tchad?

Tsjad på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Tsjad, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Tsjad. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Tsjad. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Tsjad godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Tsjad
   ››  Engelsk Wikipedia side om Tsjad

Tsjad på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Tsjad ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.