Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Sudan


Det er aften i Sudan, tirsdagen den 5 juli 2022

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Sudan

Tidszonen som Sudan er i er Central Africa Time (UTC+2), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Sudan er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Sudan

Her kan du se hva klokken er i Sudan akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Sudan.

Generelle fakta om Sudan

I landet Sudan bor det omtrent 42 000 000 innbyggere i et område på ca. 1 886 068 km2. Landskoden for å ringe noen i Sudan fra et annet land er +249. I Sudan er det offisielle språket arabisk og engelsk, og den offisielle valutaen i Sudan er sudansk pund (SDG). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Sudan er .sd. Den 1 januar feirer Sudan sin årlige nasjonale dag.

Flagg i Sudan

Her kan du se hvilket flagg landet Sudan har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇸🇩

Stikkontakt og reiseadapter i Sudan

Før du legger ut på en tur til Sudan, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Sudan er Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Sudan. Les mer her om reiseadapter Sudan.

Links for at læse mere om Sudan

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Sudan?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Sudan?

Sudan på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Sudan, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Sudan. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Sudan. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Sudan godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Sudan
   ››  Engelsk Wikipedia side om Sudan

Sudan på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Sudan ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.