Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Storbritannia


Det er aften i Storbritannia, tirsdagen den 5 juli 2022

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Storbritannia

Tidszonen som Storbritannia er i er Greenwich Mean Time (UTC+0), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Storbritannia er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Storbritannia

Her kan du se hva klokken er i Storbritannia akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Storbritannia.

Generelle fakta om Storbritannia

I landet Storbritannia bor det omtrent 68 000 000 innbyggere i et område på ca. 242 495 km2. Landskoden for å ringe noen i Storbritannia fra et annet land er +44. I Storbritannia er det offisielle språket engelsk, og den offisielle valutaen i Storbritannia er britisk pund (GBP). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Storbritannia er .uk.

Flagg i Storbritannia

Her kan du se hvilket flagg landet Storbritannia har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇬🇧

Før turen til Storbritannia

Hvis du planlegger en reise til Storbritannia, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den britiske pund (GBP) valuta som brukes i Storbritannia akkurat nå, i forhold til den norske kronen. Her kan du finne britiske pund valutakurs, med gjeldende valutakurs og en jevn omformer mellom norske kroner og britiske pund.

Stikkontakt og reiseadapter i Storbritannia

Før du legger ut på en tur til Storbritannia, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Storbritannia er Typ G, og strømnettet har spenning 240 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du vil trenge en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Storbritannia. Les mer her om reiseadapter Storbritannia.

Links for at læse mere om Storbritannia

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Storbritannien?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Storbritannien?

Storbritannia på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Storbritannia, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Storbritannia. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Storbritannia. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Storbritannia godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Storbritannia
   ››  Engelsk Wikipedia side om Storbritannia

Storbritannia på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Storbritannia ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.