Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Sri Lanka


Det er midt om natten i Sri Lanka, onsdagen den 6 juli 2022

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Sri Lanka

Tidszonen som Sri Lanka er i er Sri Lanka Standard Time (UTC+5:30), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Sri Lanka er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Sri Lanka

Her kan du se hva klokken er i Sri Lanka akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Sri Lanka.

Generelle fakta om Sri Lanka

I landet Sri Lanka bor det omtrent 22 000 000 innbyggere i et område på ca. 65 610 km2. Landskoden for å ringe noen i Sri Lanka fra et annet land er +94. I Sri Lanka er det offisielle språket singalesisk, tamilsk og engelsk, og den offisielle valutaen i Sri Lanka er srilankisk rupi (LKR). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Sri Lanka er .lk. Den 4 februar feirer Sri Lanka sin årlige nasjonale dag.

Flagg i Sri Lanka

Her kan du se hvilket flagg landet Sri Lanka har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇱🇰

Stikkontakt og reiseadapter i Sri Lanka

Før du legger ut på en tur til Sri Lanka, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Sri Lanka er Typ D, og strømnettet har spenning 220 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du vil trenge en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Sri Lanka. Les mer her om reiseadapter Sri Lanka.

Links for at læse mere om Sri Lanka

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Sri Lanka?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Sri Lanka?

Sri Lanka på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Sri Lanka, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Sri Lanka. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Sri Lanka. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Sri Lanka godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Sri Lanka
   ››  Engelsk Wikipedia side om Sri Lanka

Sri Lanka på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Sri Lanka ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.