Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Sør-Afrika


Det er midt om natten i Sør-Afrika, mandag den 10. august 2020

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Sør-Afrika

Tidszonen som Sør-Afrika er i er South African Standard Time (UTC+2), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Sør-Afrika er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Sør-Afrika

Her kan du se hva klokken er i Sør-Afrika akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Sør-Afrika.

Generelle fakta om Sør-Afrika

I landet Sør-Afrika bor det omtrent 58 000 000 innbyggere i et område på ca. 1 221 037 km2. Landskoden for å ringe noen i Sør-Afrika fra et annet land er +27. I Sør-Afrika er det offisielle språket zulu, xhosa, afrikaans, engelsk, nordsotho, setswana, sørsotho, tsonga, swazi, venda og sør-ndebele, og den offisielle valutaen i Sør-Afrika er sørafrikansk rand (ZAR). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Sør-Afrika er .za. Den 27 april feirer Sør-Afrika sin årlige nasjonale dag.

Tid, tidsforskjell og dato i Sør-Afrikas byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Sør-Afrika.

Flagg i Sør-Afrika

Her kan du se hvilket flagg landet Sør-Afrika har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇿🇦

Stikkontakt og reiseadapter i Sør-Afrika

Før du legger ut på en tur til Sør-Afrika, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Sør-Afrika er Typ M, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du vil trenge en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Sør-Afrika

Links for at læse mere om Sør-Afrika

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Sydafrika?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Sydafrika?

Sør-Afrika på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Sør-Afrika, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Sør-Afrika. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Sør-Afrika. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Sør-Afrika godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Sør-Afrika
   ››  Engelsk Wikipedia side om Sør-Afrika

Sør-Afrika på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Sør-Afrika ligger.