Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Ljubljana


Det er aften i Ljubljana, torsdagen den 13 juni 2024

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidsforskjell og tidssone i Ljubljana

Tidszonen som Ljubljana er i er Central European Time (UTC+1), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Ljubljana i Slovenia er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Ljubljana

Her kan du se hva klokken er i Ljubljana i Slovenia akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Ljubljana.

Generelle fakta om Ljubljana

Ljubljana ligger i Sentral-Slovenia statistikkregion i Slovenia, og er faktisk også hovedstaden i Slovenia. Det er ca. 300 000 innbyggere i Ljubljana, og Ljubljana er ca. 163,8 km2 (kvadratkilometer) stor. I Slovenia er det offisielle språket slovensk, og den offisielle valutaen i Slovenia er euro (EUR). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Slovenia er .si. Den 25 juni feirer Slovenia sin årlige nasjonale dag.

Ring noen i Ljubljana

For å ringe Ljubljana fra et annet land, ring først landskoden for Slovenia som er +386, etterfulgt av retningsnummeret for Ljubljana som er 1, ring deretter nummeret du vil ringe i Ljubljana.

Soloppgang og solnedgang i Ljubljana

Nedenfor finner du informasjon om når solen står opp og når solen går ned i Ljubljana både i dag og i morgen. Vi inkluderer også informasjon om når solen er i senit, dvs. når solen når sitt høyeste punkt om dagen i Ljubljana.

Soloppgang i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 05:08:32
Senit i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 13:02:10
Solnedgang i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 20:55:47
Soloppgang i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 05:08:29
Senit i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 13:02:22
Solnedgang i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 20:56:16

Flagg i Slovenia og Ljubljana

Her kan du se hvilket flagg landet Slovenia har, og dermed også Ljubljana. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇸🇮

Før turen til Ljubljana

Hvis du planlegger en reise til Ljubljana, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den euro (EUR) valuta som brukes i Ljubljana akkurat nå, i forhold til den norske kronen. Her kan du finne euro valutakurs, med gjeldende valutakurs og en jevn omformer mellom norske kroner og euro.

Stikkontakt og reiseadapter i Slovenia

Før du legger ut på en tur til Slovenia, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Slovenia er Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Slovenia.

Links for at læse mere om Ljubljana

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Ljubljana?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Ljubljana?

Ljubljana på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Ljubljana, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Ljubljana. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Ljubljana. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Ljubljana godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Ljubljana
   ››  Engelsk Wikipedia side om Ljubljana

Ljubljana i Slovenia på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor i Slovenia Ljubljana ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.