Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Slovakia


Det er eftermiddag i Slovakia, mandagen den 15 august 2022

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Slovakia

Tidszonen som Slovakia er i er Central European Time (UTC+1), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Slovakia er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Slovakia

Her kan du se hva klokken er i Slovakia akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Slovakia.

Generelle fakta om Slovakia

I landet Slovakia bor det omtrent 6 000 000 innbyggere i et område på ca. 49 035 km2, hovedstaden i Slovakia heter Bratislava. Landskoden for å ringe noen i Slovakia fra et annet land er +421. I Slovakia er det offisielle språket slovakisk, og den offisielle valutaen i Slovakia er euro (EUR). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Slovakia er .sk. Den 1 september feirer Slovakia sin årlige nasjonale dag.

Tid, tidsforskjell og dato i Slovakias byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Slovakia.

Flagg i Slovakia

Her kan du se hvilket flagg landet Slovakia har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇸🇰

Før turen til Slovakia

Hvis du planlegger en reise til Slovakia, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den euro (EUR) valuta som brukes i Slovakia akkurat nå, i forhold til den norske kronen. Her kan du finne euro valutakurs, med gjeldende valutakurs og en jevn omformer mellom norske kroner og euro.

Stikkontakt og reiseadapter i Slovakia

Før du legger ut på en tur til Slovakia, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Slovakia er Typ E, Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du kanskje trenger et reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Slovakia. Les mer her om reiseadapter Slovakia.

Links for at læse mere om Slovakia

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Slovakien?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Slovakiet?

Slovakia på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Slovakia, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Slovakia. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Slovakia. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Slovakia godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Slovakia
   ››  Engelsk Wikipedia side om Slovakia

Slovakia på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Slovakia ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.