Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Senegal


Det er eftermiddag i Senegal, mandagen den 15 august 2022

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Senegal

Tidszonen som Senegal er i er Greenwich Mean Time (UTC), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Senegal er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Senegal

Her kan du se hva klokken er i Senegal akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Senegal.

Generelle fakta om Senegal

I landet Senegal bor det omtrent 16 000 000 innbyggere i et område på ca. 196 712 km2. Landskoden for å ringe noen i Senegal fra et annet land er +221. I Senegal er det offisielle språket fransk, og den offisielle valutaen i Senegal er vestafrikansk cfa-franc (XOF). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Senegal er .sn. Den 4 april feirer Senegal sin årlige nasjonale dag.

Flagg i Senegal

Her kan du se hvilket flagg landet Senegal har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇸🇳

Stikkontakt og reiseadapter i Senegal

Før du legger ut på en tur til Senegal, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Senegal er Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Senegal. Les mer her om reiseadapter Senegal.

Links for at læse mere om Senegal

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Senegal?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Senegal?

Senegal på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Senegal, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Senegal. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Senegal. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Senegal godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Senegal
   ››  Engelsk Wikipedia side om Senegal

Senegal på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Senegal ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.