Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Saudi-Arabia


Det er frokosttid i Saudi-Arabia, mandag den 8. mars 2021

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Saudi-Arabia

Tidszonen som Saudi-Arabia er i er Arabia Standard Time (UTC+3), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Saudi-Arabia er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Saudi-Arabia

Her kan du se hva klokken er i Saudi-Arabia akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Saudi-Arabia.

Generelle fakta om Saudi-Arabia

I landet Saudi-Arabia bor det omtrent 35 000 000 innbyggere i et område på ca. 2 149 690 km2, hovedstaden i Saudi-Arabia heter Riyadh. Landskoden for å ringe noen i Saudi-Arabia fra et annet land er +966. I Saudi-Arabia er det offisielle språket arabisk, og den offisielle valutaen i Saudi-Arabia er saudiarabisk riyal (SAR). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Saudi-Arabia er .sa. Den 23 september feirer Saudi-Arabia sin årlige nasjonale dag.

Tid, tidsforskjell og dato i Saudi-Arabias byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Saudi-Arabia.

Flagg i Saudi-Arabia

Her kan du se hvilket flagg landet Saudi-Arabia har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇸🇦

Stikkontakt og reiseadapter i Saudi-Arabia

Før du legger ut på en tur til Saudi-Arabia, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Saudi-Arabia er Typ G, og strømnettet har spenning 240 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du vil trenge en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Saudi-Arabia

Links for at læse mere om Saudi-Arabia

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Saudiarabien?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Saudi-Arabien?

Saudi-Arabia på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Saudi-Arabia, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Saudi-Arabia. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Saudi-Arabia. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Saudi-Arabia godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Saudi-Arabia
   ››  Engelsk Wikipedia side om Saudi-Arabia

Saudi-Arabia på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Saudi-Arabia ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.