Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Karachi


Det er midt om natten i Karachi, fredagen den 14 juni 2024

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidsforskjell og tidssone i Karachi

Tidszonen som Karachi er i er Pakistan Standard Time (UTC+5), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Karachi i Pakistan er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Karachi

Her kan du se hva klokken er i Karachi i Pakistan akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Karachi.

Generelle fakta om Karachi

Karachi ligger i provinsen Sindh i Pakistan, og er faktisk også hovedstaden i Pakistan. Det er ca. 15 000 000 innbyggere i Karachi, og Karachi er ca. 3 780 km2 (kvadratkilometer) stor. I Pakistan er det offisielle språket engelsk og urdu, og den offisielle valutaen i Pakistan er pakistansk rupi (PKR). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Pakistan er .pk. Den 23 mars feirer Pakistan sin årlige nasjonale dag.

Ring noen i Karachi

For å ringe Karachi fra et annet land, ring først landskoden for Pakistan som er +92, etterfulgt av retningsnummeret for Karachi som er 21, ring deretter nummeret du vil ringe i Karachi.

Soloppgang og solnedgang i Karachi

Nedenfor finner du informasjon om når solen står opp og når solen går ned i Karachi både i dag og i morgen. Vi inkluderer også informasjon om når solen er i senit, dvs. når solen når sitt høyeste punkt om dagen i Karachi.

Soloppgang i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 05:40:45
Senit i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 12:32:02
Solnedgang i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 19:23:20
Soloppgang i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 05:40:51
Senit i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 12:32:15
Solnedgang i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 19:23:39

Flagg i Pakistan og Karachi

Her kan du se hvilket flagg landet Pakistan har, og dermed også Karachi. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇵🇰

Stikkontakt og reiseadapter i Pakistan

Før du legger ut på en tur til Pakistan, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Pakistan er Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Pakistan.

Links for at læse mere om Karachi

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Karachi?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Karachi?

Karachi på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Karachi, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Karachi. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Karachi. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Karachi godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Karachi
   ››  Engelsk Wikipedia side om Karachi

Karachi i Pakistan på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor i Pakistan Karachi ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.