Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Nepal


Det er eftermiddag i Nepal, tirsdag den 9. mars 2021

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Nepal

Tidszonen som Nepal er i er Nepal Standard Time (UTC+5:45), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Nepal er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Nepal

Her kan du se hva klokken er i Nepal akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Nepal.

Generelle fakta om Nepal

I landet Nepal bor det omtrent 29 000 000 innbyggere i et område på ca. 147 181 km2. Landskoden for å ringe noen i Nepal fra et annet land er +977. I Nepal er det offisielle språket nepali, og den offisielle valutaen i Nepal er nepalsk rupi (NPR). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Nepal er .np. Den 28 mai feirer Nepal sin årlige nasjonale dag.

Flagg i Nepal

Her kan du se hvilket flagg landet Nepal har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇳🇵

Stikkontakt og reiseadapter i Nepal

Før du legger ut på en tur til Nepal, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Nepal er Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Nepal.

Links for at læse mere om Nepal

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Nepal?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Nepal?

Nepal på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Nepal, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Nepal. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Nepal. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Nepal godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Nepal
   ››  Engelsk Wikipedia side om Nepal

Nepal på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Nepal ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.