Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Montenegro


Det er eftermiddag i Montenegro, mandagen den 15 august 2022

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Montenegro

Tidszonen som Montenegro er i er Central European Time (UTC+1), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Montenegro er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Montenegro

Her kan du se hva klokken er i Montenegro akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Montenegro.

Generelle fakta om Montenegro

I landet Montenegro bor det omtrent 650 000 innbyggere i et område på ca. 13 812 km2. Landskoden for å ringe noen i Montenegro fra et annet land er +382. I Montenegro er det offisielle språket montenegrinsk, og den offisielle valutaen i Montenegro er euro (EUR). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Montenegro er .me. Den 13 juli feirer Montenegro sin årlige nasjonale dag.

Flagg i Montenegro

Her kan du se hvilket flagg landet Montenegro har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇲🇪

Før turen til Montenegro

Hvis du planlegger en reise til Montenegro, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den euro (EUR) valuta som brukes i Montenegro akkurat nå, i forhold til den norske kronen. Her kan du finne euro valutakurs, med gjeldende valutakurs og en jevn omformer mellom norske kroner og euro.

Stikkontakt og reiseadapter i Montenegro

Før du legger ut på en tur til Montenegro, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Montenegro er Typ C, Typ F, og strømnettet har spenning 220 V og frekvens 60 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Montenegro. Les mer her om reiseadapter Montenegro.

Links for at læse mere om Montenegro

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Montenegro?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Montenegro?

Montenegro på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Montenegro, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Montenegro. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Montenegro. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Montenegro godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Montenegro
   ››  Engelsk Wikipedia side om Montenegro

Montenegro på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Montenegro ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.