Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Monaco


Det er aften i Monaco, tirsdagen den 5 juli 2022

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Monaco

Tidszonen som Monaco er i er Central European Time (UTC+1), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Monaco er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Monaco

Her kan du se hva klokken er i Monaco akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Monaco.

Generelle fakta om Monaco

I landet Monaco bor det omtrent 40 000 innbyggere i et område på ca. 2,2 km2. Landskoden for å ringe noen i Monaco fra et annet land er +377. I Monaco er det offisielle språket fransk, og den offisielle valutaen i Monaco er euro (EUR). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Monaco er .mc. Den 19 november feirer Monaco sin årlige nasjonale dag.

Flagg i Monaco

Her kan du se hvilket flagg landet Monaco har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇲🇨

Før turen til Monaco

Hvis du planlegger en reise til Monaco, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den euro (EUR) valuta som brukes i Monaco akkurat nå, i forhold til den norske kronen. Her kan du finne euro valutakurs, med gjeldende valutakurs og en jevn omformer mellom norske kroner og euro.

Stikkontakt og reiseadapter i Monaco

Før du legger ut på en tur til Monaco, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Monaco er Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Monaco. Les mer her om reiseadapter Monaco.

Links for at læse mere om Monaco

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Monaco?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Monaco?

Monaco på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Monaco, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Monaco. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Monaco. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Monaco godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Monaco
   ››  Engelsk Wikipedia side om Monaco

Monaco på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Monaco ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.