Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Mauritania


Det er eftermiddag i Mauritania, mandagen den 15 august 2022

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Mauritania

Tidszonen som Mauritania er i er Greenwich Mean Time (UTC), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Mauritania er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Mauritania

Her kan du se hva klokken er i Mauritania akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Mauritania.

Generelle fakta om Mauritania

I landet Mauritania bor det omtrent 4 500 000 innbyggere i et område på ca. 1 030 000 km2. Landskoden for å ringe noen i Mauritania fra et annet land er +222. I Mauritania er det offisielle språket arabisk, og den offisielle valutaen i Mauritania er mauritansk ouguiya (MRO). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Mauritania er .mr. Den 28 november feirer Mauritania sin årlige nasjonale dag.

Flagg i Mauritania

Her kan du se hvilket flagg landet Mauritania har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇲🇷

Stikkontakt og reiseadapter i Mauritania

Før du legger ut på en tur til Mauritania, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Mauritania er Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Mauritania. Les mer her om reiseadapter Mauritania.

Links for at læse mere om Mauritania

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Mauretanien?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Mauretanien?

Mauritania på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Mauritania, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Mauritania. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Mauritania. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Mauritania godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Mauritania
   ››  Engelsk Wikipedia side om Mauritania

Mauritania på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Mauritania ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.