Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Priština


Det er eftermiddag i Priština, mandagen den 15 august 2022

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidsforskjell og tidssone i Priština

Tidszonen som Priština er i er Central European Time (UTC+1), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Priština i Kosovo er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Priština

Her kan du se hva klokken er i Priština i Kosovo akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Priština.

Generelle fakta om Priština

Priština ligger i Kosovo, og er faktisk også hovedstaden i Kosovo. Det er ca. 205 000 innbyggere i Priština, og Priština er ca. 572 km2 (kvadratkilometer) stor. I Kosovo er det offisielle språket albansk og serbisk, og den offisielle valutaen i Kosovo er euro (EUR). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Kosovo er .xk. Den 17 februar feirer Kosovo sin årlige nasjonale dag.

Ring noen i Priština

For å ringe Priština fra et annet land, ring først landskoden for Kosovo som er +383, etterfulgt av retningsnummeret for Priština som er 038, ring deretter nummeret du vil ringe i Priština.

Soloppgang og solnedgang i Priština

Nedenfor finner du informasjon om når solen står opp og når solen går ned i Priština både i dag og i morgen. Vi inkluderer også informasjon om når solen er i senit, dvs. når solen når sitt høyeste punkt om dagen i Priština.

Soloppgang i dag
mandag 15. august 2022
kl. 05:41:54
Senit i dag
mandag 15. august 2022
kl. 12:39:50
Solnedgang i dag
mandag 15. august 2022
kl. 19:37:47
Soloppgang i morgen
tirsdag 16. august 2022
kl. 05:42:58
Senit i morgen
tirsdag 16. august 2022
kl. 12:39:38
Solnedgang i morgen
tirsdag 16. august 2022
kl. 19:36:18

Flagg i Kosovo og Priština

Her kan du se hvilket flagg landet Kosovo har, og dermed også Priština. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇽🇰

Før turen til Priština

Hvis du planlegger en reise til Priština, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den euro (EUR) valuta som brukes i Priština akkurat nå, i forhold til den norske kronen. Her kan du finne euro valutakurs, med gjeldende valutakurs og en jevn omformer mellom norske kroner og euro.

Stikkontakt og reiseadapter i Kosovo

Før du legger ut på en tur til Kosovo, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Kosovo er Typ C, Typ F, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Kosovo.

Links for at læse mere om Priština

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Pristina?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Pristina?

Priština på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Priština, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Priština. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Priština. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Priština godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Priština
   ››  Engelsk Wikipedia side om Priština

Priština i Kosovo på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor i Kosovo Priština ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.