Hva er klokka? logotype
Hva er klokka?/ Kina/ Hongkong

Hva er klokka i Hongkong


Det er midt om natten i Hongkong, søndagen den 21 juli 2024

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidsforskjell og tidssone i Hongkong

Tidszonen som Hongkong er i er Hong Kong Time  (UTC+8), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Hongkong i Kina er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Hongkong

Her kan du se hva klokken er i Hongkong i Kina akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Hongkong.

Generelle fakta om Hongkong

Hongkong ligger i i en spesiell administrativ region (selv med ditt eget flagg: 🇭🇰) i Kina. Det er ca. 7 500 000 innbyggere i Hongkong, og Hongkong er ca. 2 755 km2 (kvadratkilometer) stor. I Kina er det offisielle språket kinesisk, og den offisielle valutaen i Kina er kinesisk renminbi (CNY). I Hong Kong er imidlertid den offisielle valutaen Hong Kong Dollars (HKD), og Hong Kong har kantonesisk som et anerkjent regionalt språk. Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Kina er .cn. Den 1 oktober feirer Kina sin årlige nasjonale dag.

Soloppgang og solnedgang i Hongkong

Nedenfor finner du informasjon om når solen står opp og når solen går ned i Hongkong både i dag og i morgen. Vi inkluderer også informasjon om når solen er i senit, dvs. når solen når sitt høyeste punkt om dagen i Hongkong.

Soloppgang i dag
lørdag 20. juli 2024
kl. 05:49:09
Senit i dag
lørdag 20. juli 2024
kl. 12:29:43
Solnedgang i dag
lørdag 20. juli 2024
kl. 19:10:16
Soloppgang i morgen
søndag 21. juli 2024
kl. 05:49:34
Senit i morgen
søndag 21. juli 2024
kl. 12:29:46
Solnedgang i morgen
søndag 21. juli 2024
kl. 19:09:57

Flagg i Kina og Hongkong

Her kan du se hvilket flagg landet Kina har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

Ettersom Hong Kong fremdeles ligger i en spesiell administrativ region i Kina, har de fortsatt sitt eget flagg. Det vises under det kinesiske flagget til høyre (nedenfor hvis du bruker en mobiltelefon).

🇨🇳
🇭🇰

Før turen til Hongkong

Hvis du planlegger en reise til Hongkong, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den kinesiske yuan (CNY) valuta som brukes i Hongkong akkurat nå, i forhold til den norske kronen. Her kan du finne kinesiske yuan valutakurs, med gjeldende valutakurs og en jevn omformer mellom norske kroner og kinesiske yuan.

MERK! Hong Kong har sin egen offisielle valuta: Hong Kong Dollars (HKD).

Stikkontakt og reiseadapter i Kina

Før du legger ut på en tur til Kina, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Kina er Typ A, Typ I, Typ C, og strømnettet har spenning 100-125 V og frekvens 50/60 Hz. Dette betyr at du kanskje trenger et reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Kina. Les mer her om reiseadapter Kina.

Links for at læse mere om Hongkong

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Hongkong?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Hongkong?

Hongkong på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Hongkong, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Hongkong. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Hongkong. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Hongkong godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Hongkong
   ››  Engelsk Wikipedia side om Hongkong

Hongkong i Kina på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor i Kina Hongkong ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.