Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Israel


Det er aften i Israel, lørdagen den 20 juli 2024

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Israel

Tidszonen som Israel er i er Israel Standard Time (UTC+2), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Israel er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Israel

Her kan du se hva klokken er i Israel akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Israel.

Generelle fakta om Israel

I landet Israel bor det omtrent 9 100 000 innbyggere i et område på ca. 20 770 km2. Landskoden for å ringe noen i Israel fra et annet land er +972. I Israel er det offisielle språket hebraisk og arabisk, og den offisielle valutaen i Israel er ny israelsk shekel (ILS). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Israel er .il. Den 14 mai feirer Israel sin årlige nasjonale dag.

Tid, tidsforskjell og dato i Israels byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Israel.

Flagg i Israel

Her kan du se hvilket flagg landet Israel har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇮🇱

Stikkontakt og reiseadapter i Israel

Før du legger ut på en tur til Israel, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Israel er Typ H, Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du kanskje trenger et reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Israel. Les mer her om reiseadapter Israel.

Links for at læse mere om Israel

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Israel?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Israel?

Israel på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Israel, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Israel. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Israel. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Israel godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Israel
   ››  Engelsk Wikipedia side om Israel

Israel på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Israel ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.