Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Island


Det er aften i Island, tirsdag den 22. september 2020

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Island

Tidszonen som Island er i er Greenwich Mean Time (UTC+0), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Island er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Island

Her kan du se hva klokken er i Island akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Island.

Generelle fakta om Island

I landet Island bor det omtrent 360 000 innbyggere i et område på ca. 102 775 km2. Landskoden for å ringe noen i Island fra et annet land er +354. I Island er det offisielle språket islandsk, og den offisielle valutaen i Island er islandsk krone (ISK). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Island er .is. Den 17 juni feirer Island sin årlige nasjonale dag.

Tid, tidsforskjell og dato i Islands byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Island.

Flagg i Island

Her kan du se hvilket flagg landet Island har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇮🇸

Stikkontakt og reiseadapter i Island

Før du legger ut på en tur til Island, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Island er Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Island.

Links for at læse mere om Island

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Island?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Island?

Island på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Island, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Island. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Island. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Island godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Island
   ››  Engelsk Wikipedia side om Island

Island på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Island ligger.