Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Indonesia

Tid, tidssone og tidsforskjell i Indonesia

Siden hva klokka er, hvilken tidsforskjell og hvilken tidssone det er forskjellig avhengig av hvor i Indonesia du er, når Indonesia er i flere forskjellige tidssoner, er det ikke mulig å si nøyaktig hva klokka er eller hvilken tidsforskjell det er i Indonesia selv. Det du må gjøre i stedet er å se på de forskjellige tidssonene som finnes i Indonesia. Vi har gjort dette slik at vi har listet opp under et sett med steder i Indonesia, og også tegnet dem på et kart, gjennom denne listen og dette kartet, så kan du enkelt klikke deg inn på stedet du vil vite hva klokken er, eller hva klokken er tidsforskjell det er, for å finne ut hva klokka er i Indonesia.

De røde linjene tilsvarer grenser for forskjellige tidssoner, kilde: Leaflet.timezones

Tid, tidsforskjell og dato i Indonesias byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Indonesia.

Generelle fakta om Indonesia

I landet Indonesia bor det omtrent 261 000 000 innbyggere i et område på ca. 1 904 569 km2, hovedstaden i Indonesia heter Jakarta. Landskoden for å ringe noen i Indonesia fra et annet land er +62. I Indonesia er det offisielle språket indonesisk, og den offisielle valutaen i Indonesia er indonesisk rupiah (IDR). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Indonesia er .id. Den 17 august feirer Indonesia sin årlige nasjonale dag.

Flagg i Indonesia

Her kan du se hvilket flagg landet Indonesia har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇮🇩

Stikkontakt og reiseadapter i Indonesia

Før du legger ut på en tur til Indonesia, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Indonesia er Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Indonesia. Les mer her om reiseadapter Indonesia.

Links for at læse mere om Indonesia

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Indonesien?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Indonesien?

Indonesia på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Indonesia, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Indonesia. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Indonesia. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Indonesia godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Indonesia
   ››  Engelsk Wikipedia side om Indonesia