Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Gambia


Det er frokosttid i Gambia, mandag den 8. mars 2021

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Gambia

Tidszonen som Gambia er i er GMT (UTC+0), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Gambia er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Gambia

Her kan du se hva klokken er i Gambia akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Gambia.

Generelle fakta om Gambia

I landet Gambia bor det omtrent 2 100 000 innbyggere i et område på ca. 10 689 km2, hovedstaden i Gambia heter Banjul. Landskoden for å ringe noen i Gambia fra et annet land er +220. I Gambia er det offisielle språket engelsk, mandinka, wolof, fula, og den offisielle valutaen i Gambia er gambisk dalasi (GMD). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Gambia er .gm. Den 18 februar feirer Gambia sin årlige nasjonale dag.

Tid, tidsforskjell og dato i Gambias byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Gambia.

Flagg i Gambia

Her kan du se hvilket flagg landet Gambia har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇬🇲

Stikkontakt og reiseadapter i Gambia

Før du legger ut på en tur til Gambia, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Gambia er Typ G, og strømnettet har spenning 240 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du vil trenge en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Gambia

Links for at læse mere om Gambia

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Gambia?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Gambia?

Gambia på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Gambia, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Gambia. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Gambia. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Gambia godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Gambia
   ››  Engelsk Wikipedia side om Gambia

Gambia på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Gambia ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.