Hva er klokka? logotype
Hva er klokka?/ Finland/ Helsingfors

Hva er klokka i Helsingfors


Det er midt om natten i Helsingfors, fredagen den 14 juni 2024

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidsforskjell og tidssone i Helsingfors

Tidszonen som Helsingfors er i er Eastern European Time (UTC+2), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Helsingfors i Finland er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Helsingfors

Her kan du se hva klokken er i Helsingfors i Finland akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Helsingfors.

Generelle fakta om Helsingfors

Helsingfors ligger i landskapet Nyland i Finland, og er faktisk også hovedstaden i Finland. Det er ca. 630 000 innbyggere i Helsingfors, og Helsingfors er ca. 214 km2 (kvadratkilometer) stor. I Finland er det offisielle språket finsk og svensk, og den offisielle valutaen i Finland er euro (EUR). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Finland er .fi. Den 6 desember feirer Finland sin årlige nasjonale dag.

Ring noen i Helsingfors

For å ringe Helsingfors fra et annet land, ring først landskoden for Finland som er +358, etterfulgt av retningsnummeret for Helsingfors som er 9, ring deretter nummeret du vil ringe i Helsingfors.

Soloppgang og solnedgang i Helsingfors

Nedenfor finner du informasjon om når solen står opp og når solen går ned i Helsingfors både i dag og i morgen. Vi inkluderer også informasjon om når solen er i senit, dvs. når solen når sitt høyeste punkt om dagen i Helsingfors.

Soloppgang i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 03:51:19
Senit i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 13:20:25
Solnedgang i dag
torsdag 13. juni 2024
kl. 22:49:32
Soloppgang i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 03:50:53
Senit i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 13:20:38
Solnedgang i morgen
fredag 14. juni 2024
kl. 22:50:23

Flagg i Finland og Helsingfors

Her kan du se hvilket flagg landet Finland har, og dermed også Helsingfors. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇫🇮

Før turen til Helsingfors

Hvis du planlegger en reise til Helsingfors, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den euro (EUR) valuta som brukes i Helsingfors akkurat nå, i forhold til den norske kronen. Her kan du finne euro valutakurs, med gjeldende valutakurs og en jevn omformer mellom norske kroner og euro.

Stikkontakt og reiseadapter i Finland

Før du legger ut på en tur til Finland, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Finland er Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Finland.

Links for at læse mere om Helsingfors

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Helsingfors?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Helsinki?

Helsingfors på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Helsingfors, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Helsingfors. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Helsingfors. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Helsingfors godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Helsingfors
   ››  Engelsk Wikipedia side om Helsingfors

Helsingfors i Finland på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor i Finland Helsingfors ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.