Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Færøyane


Det er morgen i Færøyane, mandag den 8. mars 2021

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Færøyane

Tidszonen som Færøyane er i er Western European Time (UTC), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Færøyane er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Færøyane

Her kan du se hva klokken er i Færøyane akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Færøyane.

Generelle fakta om Færøyane

I landet Færøyane bor det omtrent 52 000 innbyggere i et område på ca. 1 399 km2. Landskoden for å ringe noen i Færøyane fra et annet land er +298. I Færøyane er det offisielle språket færøysk og dansk, og den offisielle valutaen i Færøyane er færøysk krone (DKK). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Færøyane er .fo. Den 29 juli feirer Færøyane sin årlige nasjonale dag.

Flagg i Færøyane

Her kan du se hvilket flagg landet Færøyane har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇫🇴

Før turen til Færøyane

Hvis du planlegger en reise til Færøyane, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den dansk krone (DKK) valuta som brukes i Færøyane akkurat nå, i forhold til den norske kronen. Her kan du finne dansk krone valutakurs, med gjeldende valutakurs og en jevn omformer mellom norske kroner og dansk krone.

Stikkontakt og reiseadapter i Færøyane

Før du legger ut på en tur til Færøyane, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Færøyane er Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Færøyane.

Links for at læse mere om Færøyane

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Färöarna?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Færøerne?

Færøyane på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Færøyane, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Færøyane. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Færøyane. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Færøyane godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Færøyane
   ››  Engelsk Wikipedia side om Færøyane

Færøyane på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Færøyane ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.