Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Etiopia


Det er midt om natten i Etiopia, onsdag den 23. september 2020

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Etiopia

Tidszonen som Etiopia er i er East Africa Time (UTC+3), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Etiopia er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Etiopia

Her kan du se hva klokken er i Etiopia akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Etiopia.

Generelle fakta om Etiopia

I landet Etiopia bor det omtrent 110 000 000 innbyggere i et område på ca. 1 104 300 km2. Landskoden for å ringe noen i Etiopia fra et annet land er +251. I Etiopia er det offisielle språket amharisk, og den offisielle valutaen i Etiopia er birr (ETB). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Etiopia er .et. Den 28 mai feirer Etiopia sin årlige nasjonale dag.

Flagg i Etiopia

Her kan du se hvilket flagg landet Etiopia har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇪🇹

Stikkontakt og reiseadapter i Etiopia

Før du legger ut på en tur til Etiopia, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Etiopia er Typ F, og strømnettet har spenning 220 V og frekvens 60 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Etiopia.

Links for at læse mere om Etiopia

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Etiopien?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Etiopien?

Etiopia på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Etiopia, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Etiopia. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Etiopia. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Etiopia godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Etiopia
   ››  Engelsk Wikipedia side om Etiopia

Etiopia på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Etiopia ligger.