Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Djibouti


Det er aften i Djibouti, tirsdagen den 5 juli 2022

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Djibouti

Tidszonen som Djibouti er i er East Africa Time (UTC+3), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Djibouti er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Djibouti

Her kan du se hva klokken er i Djibouti akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Djibouti.

Generelle fakta om Djibouti

I landet Djibouti bor det omtrent 900 000 innbyggere i et område på ca. 23 200 km2. Landskoden for å ringe noen i Djibouti fra et annet land er +253. I Djibouti er det offisielle språket arabisk og fransk, og den offisielle valutaen i Djibouti er djiboutisk franc (DJF). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Djibouti er .dj. Den 27 juni feirer Djibouti sin årlige nasjonale dag.

Flagg i Djibouti

Her kan du se hvilket flagg landet Djibouti har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇩🇯

Stikkontakt og reiseadapter i Djibouti

Før du legger ut på en tur til Djibouti, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Djibouti er Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Djibouti. Les mer her om reiseadapter Djibouti.

Links for at læse mere om Djibouti

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Djibouti?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Djibouti?

Djibouti på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Djibouti, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Djibouti. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Djibouti. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Djibouti godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Djibouti
   ››  Engelsk Wikipedia side om Djibouti

Djibouti på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Djibouti ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.