Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Den sentralafrikanske republikk


Det er aften i Den sentralafrikanske republikk, tirsdagen den 5 juli 2022

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Den sentralafrikanske republikk

Tidszonen som Den sentralafrikanske republikk er i er West Africa Time (UTC+1), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Den sentralafrikanske republikk er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Den sentralafrikanske republikk

Her kan du se hva klokken er i Den sentralafrikanske republikk akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Den sentralafrikanske republikk.

Generelle fakta om Den sentralafrikanske republikk

I landet Den sentralafrikanske republikk bor det omtrent 4 500 000 innbyggere i et område på ca. 622 984 km2. Landskoden for å ringe noen i Den sentralafrikanske republikk fra et annet land er +236. I Den sentralafrikanske republikk er det offisielle språket fransk, og den offisielle valutaen i Den sentralafrikanske republikk er sentralafrikansk cfa-franc (XAF). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Den sentralafrikanske republikk er .cf. Den 1 desember feirer Den sentralafrikanske republikk sin årlige nasjonale dag.

Flagg i Den sentralafrikanske republikk

Her kan du se hvilket flagg landet Den sentralafrikanske republikk har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇨🇫

Stikkontakt og reiseadapter i Den sentralafrikanske republikk

Før du legger ut på en tur til Den sentralafrikanske republikk, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Den sentralafrikanske republikk er Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Den sentralafrikanske republikk. Les mer her om reiseadapter Den sentralafrikanske republikk.

Links for at læse mere om Den sentralafrikanske republikk

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Centralafrikanska republiken?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Centralafrikanske Republik?

Den sentralafrikanske republikk på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Den sentralafrikanske republikk, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Den sentralafrikanske republikk. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Den sentralafrikanske republikk. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Den sentralafrikanske republikk godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Den sentralafrikanske republikk
   ››  Engelsk Wikipedia side om Den sentralafrikanske republikk

Den sentralafrikanske republikk på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Den sentralafrikanske republikk ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.