Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i København


Det er midt om natten i København, søndag den 5. april 2020

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i København

Tidszonen som København er i er Central European Time (UTC+1), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og København i Danmark er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i København

Her kan du se hva klokken er i København i Danmark akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i København.

Generelle fakta om København

København ligger i Danmark, og er faktisk også hovedstaden i Danmark. Det er ca. 600 000 innbyggere i København, og København er ca. 86 km2 (kvadratkilometer) stor. København ble grunnlagt en gang mellom 1000-1200. I Danmark er det offisielle språket dansk, og den offisielle valutaen i Danmark er dansk krone (DKK). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Danmark er .dk. Den 5 juni feirer Danmark sin årlige nasjonale dag.

Ring noen i København

For å ringe København fra et annet land, ring først landskoden for Danmark som er +45, etterfulgt av retningsnummeret for København som er 3, ring deretter nummeret du vil ringe i København.

Soloppgang og solnedgang i København

Nedenfor finner du informasjon om når solen står opp og når solen går ned i København både i dag og i morgen. Vi inkluderer også informasjon om når solen er i senit, dvs. når solen når sitt høyeste punkt om dagen i København.

Soloppgang i dag
søndag 05. april 2020
kl. 06:27:34
Senit i dag
søndag 05. april 2020
kl. 13:12:10
Solnedgang i dag
søndag 05. april 2020
kl. 19:56:47
Soloppgang i morgen
mandag 06. april 2020
kl. 06:24:59
Senit i morgen
mandag 06. april 2020
kl. 13:11:53
Solnedgang i morgen
mandag 06. april 2020
kl. 19:58:47

Flagg i Danmark og København

Her kan du se hvilket flagg landet Danmark har, og dermed også København. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇩🇰

Før turen til København

Hvis du planlegger en reise til København, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den dansk krone (DKK) valuta som brukes i København akkurat nå, i forhold til den norske kronen. På Hvormye.net er det en dansk krone valutakurs, hvor du alltid kan finne gjeldende valutakursinformasjon og en jevn omregning mellom norske kroner (NOK) og dansk krone (DKK).

Links for at læse mere om København

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Köpenhamn?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i København?

København på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om København, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om København. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om København. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om København godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om København
   ››  Engelsk Wikipedia side om København

Kart over København i Danmark

Nedenfor finner du et kart som viser hvor i Danmark København ligger.