Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Danmark


Det er morgen i Danmark, tirsdag den 24. november 2020

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Danmark

Tidszonen som Danmark er i er Central European Time (UTC+1), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Danmark er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Danmark

Her kan du se hva klokken er i Danmark akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Danmark.

Generelle fakta om Danmark

I landet Danmark bor det omtrent 5 800 000 innbyggere i et område på ca. 42 933 km2, hovedstaden i Danmark heter København. Landskoden for å ringe noen i Danmark fra et annet land er +45. I Danmark er det offisielle språket dansk, og den offisielle valutaen i Danmark er dansk krone (DKK). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Danmark er .dk. Den 5 juni feirer Danmark sin årlige nasjonale dag.

Tid, tidsforskjell og dato i Danmarks byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Danmark.

Flagg i Danmark

Her kan du se hvilket flagg landet Danmark har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇩🇰

Før turen til Danmark

Hvis du planlegger en reise til Danmark, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den dansk krone (DKK) valuta som brukes i Danmark akkurat nå, i forhold til den norske kronen. På Hvormye.net er det en dansk krone valutakurs, hvor du alltid kan finne gjeldende valutakursinformasjon og en jevn omregning mellom norske kroner og dansk krone (DKK).

Stikkontakt og reiseadapter i Danmark

Før du legger ut på en tur til Danmark, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Danmark er Typ K, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Danmark.

Links for at læse mere om Danmark

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Danmark?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Danmark?

Danmark på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Danmark, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Danmark. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Danmark. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Danmark godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Danmark
   ››  Engelsk Wikipedia side om Danmark

Danmark på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Danmark ligger.