Hva er klokka i Québec


Det er aften i Québec, fredag den 24. januar 2020

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Québec

Tidszonen som Québec er i er EST (UTC-5), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Québec i Canada er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Québec

Her kan du se hva klokken er i Québec i Canada akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Québec.

Generelle fakta om Québec

Québec ligger i provinsen Québec i Canada. Det er ca. 535 000 innbyggere i Québec, og Québec er ca. 486 km2 (kvadratkilometer) stor. Québec ble grunnlagt 3. juli 1608 av Samuel de Champlain, men den første til å bosette seg var Jacques Cartier 11. oktober 1535. I Canada er det offisielle språket engelsk og fransk, og den offisielle valutaen i Canada er canadisk dollar (CAD). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Canada er .ca. Den 1 juli feirer Canada sin årlige nasjonale dag.

Ring noen i Québec

For å ringe Québec fra et annet land, ring først landskoden for Canada som er +1, etterfulgt av retningsnummeret for Québec som er 418 eller 581, ring deretter nummeret du vil ringe i Québec.

Flagg i Canada og Québec

Her kan du se hvilket flagg landet Canada har, og dermed også Québec. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇨🇦

Før turen til Québec

Hvis du planlegger en reise til Québec, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den kanadiske dollar (CAD) valuta som brukes i Québec akkurat nå, i forhold til den norske kronen. På Hvormye.net er det en kanadiske dollar valutakurs, hvor du alltid kan finne gjeldende valutakursinformasjon og en jevn omregning mellom norske kroner (NOK) og kanadiske dollar (CAD).

Links for at læse mere om Québec

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Québec?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Québec?

Québec på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Québec, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Québec. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Québec. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Québec godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Québec
   ››  Engelsk Wikipedia side om Québec

Kart over Québec i Canada

Nedenfor finner du et kart som viser hvor i Canada Québec ligger.