Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Canada

Tid, tidssone og tidsforskjell i Canada

Siden hva klokka er, hvilken tidsforskjell og hvilken tidssone det er forskjellig avhengig av hvor i Canada du er, når Canada er i flere forskjellige tidssoner, er det ikke mulig å si nøyaktig hva klokka er eller hvilken tidsforskjell det er i Canada selv. Det du må gjøre i stedet er å se på de forskjellige tidssonene som finnes i Canada. Vi har gjort dette slik at vi har listet opp under et sett med steder i Canada, og også tegnet dem på et kart, gjennom denne listen og dette kartet, så kan du enkelt klikke deg inn på stedet du vil vite hva klokken er, eller hva klokken er tidsforskjell det er, for å finne ut hva klokka er i Canada.

Tid, tidsforskjell og dato i Canadas byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Canada.

Generelle fakta om Canada

I landet Canada bor det omtrent 38 000 000 innbyggere i et område på ca. 9 984 670 km2, hovedstaden i Canada heter Ottawa. Landskoden for å ringe noen i Canada fra et annet land er +1. I Canada er det offisielle språket engelsk og fransk, og den offisielle valutaen i Canada er canadisk dollar (CAD). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Canada er .ca. Den 1 juli feirer Canada sin årlige nasjonale dag.

Flagg i Canada

Her kan du se hvilket flagg landet Canada har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇨🇦

Før turen til Canada

Hvis du planlegger en reise til Canada, er det mange ting som er bra å holde styr på, en av de viktigste er trolig den kanadiske dollar (CAD) valuta som brukes i Canada akkurat nå, i forhold til den norske kronen. Her kan du finne kanadiske dollar valutakurs, med gjeldende valutakurs og en jevn omformer mellom norske kroner og kanadiske dollar.

Stikkontakt og reiseadapter i Canada

Før du legger ut på en tur til Canada, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Canada er Typ A, og strømnettet har spenning 100-125 V og frekvens 50/60 Hz. Dette betyr at du vil trenge en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Canada

Links for at læse mere om Canada

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Kanada?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Canada?

Canada på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Canada, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Canada. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Canada. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Canada godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Canada
   ››  Engelsk Wikipedia side om Canada