Hva er klokka? logotype
Hva er klokka?/ Bulgaria

Hva er klokka i Bulgaria


Det er aften i Bulgaria, lørdagen den 20 juli 2024

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Bulgaria

Tidszonen som Bulgaria er i er Eastern European Time (UTC+2), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Bulgaria er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Bulgaria

Her kan du se hva klokken er i Bulgaria akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Bulgaria.

Generelle fakta om Bulgaria

I landet Bulgaria bor det omtrent 7 000 000 innbyggere i et område på ca. 110 994 km2, hovedstaden i Bulgaria heter Sofia. Landskoden for å ringe noen i Bulgaria fra et annet land er +359. I Bulgaria er det offisielle språket bulgarsk, og den offisielle valutaen i Bulgaria er bulgarsk lev (BGN). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Bulgaria er .bg. Den 3 mars feirer Bulgaria sin årlige nasjonale dag.

Tid, tidsforskjell og dato i Bulgarias byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Bulgaria.

Flagg i Bulgaria

Her kan du se hvilket flagg landet Bulgaria har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇧🇬

Stikkontakt og reiseadapter i Bulgaria

Før du legger ut på en tur til Bulgaria, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Bulgaria er Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Bulgaria. Les mer her om reiseadapter Bulgaria.

Links for at læse mere om Bulgaria

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Bulgarien?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Bulgarien?

Bulgaria på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Bulgaria, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Bulgaria. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Bulgaria. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Bulgaria godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Bulgaria
   ››  Engelsk Wikipedia side om Bulgaria

Bulgaria på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Bulgaria ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.