Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Brasil

Tid, tidssone og tidsforskjell i Brasil

Siden hva klokka er, hvilken tidsforskjell og hvilken tidssone det er forskjellig avhengig av hvor i Brasil du er, når Brasil er i flere forskjellige tidssoner, er det ikke mulig å si nøyaktig hva klokka er eller hvilken tidsforskjell det er i Brasil selv. Det du må gjøre i stedet er å se på de forskjellige tidssonene som finnes i Brasil. Vi har gjort dette slik at vi har listet opp under et sett med steder i Brasil, og også tegnet dem på et kart, gjennom denne listen og dette kartet, så kan du enkelt klikke deg inn på stedet du vil vite hva klokken er, eller hva klokken er tidsforskjell det er, for å finne ut hva klokka er i Brasil.

De røde linjene tilsvarer grenser for forskjellige tidssoner, kilde: Leaflet.timezones

Tid, tidsforskjell og dato i Brasils byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Brasil.

Generelle fakta om Brasil

I landet Brasil bor det omtrent 210 000 000 innbyggere i et område på ca. 8 515 767 km2. Landskoden for å ringe noen i Brasil fra et annet land er +55. I Brasil er det offisielle språket portugisisk, og den offisielle valutaen i Brasil er brasiliansk real (BRL). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Brasil er .br. Den 7 september feirer Brasil sin årlige nasjonale dag.

Flagg i Brasil

Her kan du se hvilket flagg landet Brasil har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇧🇷

Stikkontakt og reiseadapter i Brasil

Før du legger ut på en tur til Brasil, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Brasil er Typ N, Typ C, og strømnettet har spenning 220 V og frekvens 60 Hz. Dette betyr at du kanskje trenger et reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Brasil. Les mer her om reiseadapter Brasil.

Links for at læse mere om Brasil

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Brasilien?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Brasilien?

Brasil på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Brasil, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Brasil. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Brasil. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Brasil godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Brasil
   ››  Engelsk Wikipedia side om Brasil