Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Bhutan


Det er midt om natten i Bhutan, onsdagen den 6 juli 2022

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Bhutan

Tidszonen som Bhutan er i er BTT (UTC+6), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Bhutan er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Bhutan

Her kan du se hva klokken er i Bhutan akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Bhutan.

Generelle fakta om Bhutan

I landet Bhutan bor det omtrent 800 000 innbyggere i et område på ca. 38 394 km2. Landskoden for å ringe noen i Bhutan fra et annet land er +975. I Bhutan er det offisielle språket dzongkha, og den offisielle valutaen i Bhutan er bhutansk ngultrum (BTN). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Bhutan er .bt. Den 17 desember feirer Bhutan sin årlige nasjonale dag.

Flagg i Bhutan

Her kan du se hvilket flagg landet Bhutan har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇧🇹

Stikkontakt og reiseadapter i Bhutan

Før du legger ut på en tur til Bhutan, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Bhutan er Typ D, og strømnettet har spenning 220 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du vil trenge en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Bhutan. Les mer her om reiseadapter Bhutan.

Links for at læse mere om Bhutan

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Bhutan?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Bhutan?

Bhutan på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Bhutan, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Bhutan. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Bhutan. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Bhutan godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Bhutan
   ››  Engelsk Wikipedia side om Bhutan

Bhutan på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Bhutan ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.