Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Bangladesh


Det er midt om natten i Bangladesh, onsdagen den 6 juli 2022

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Bangladesh

Tidszonen som Bangladesh er i er Bangladesh Standard Time (UTC+6), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Bangladesh er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Bangladesh

Her kan du se hva klokken er i Bangladesh akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Bangladesh.

Generelle fakta om Bangladesh

I landet Bangladesh bor det omtrent 161 500 000 innbyggere i et område på ca. 147 570 km2, hovedstaden i Bangladesh heter Dhaka. Landskoden for å ringe noen i Bangladesh fra et annet land er +880. I Bangladesh er det offisielle språket bengali, og den offisielle valutaen i Bangladesh er bangladeshisk taka (BDT). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Bangladesh er .bd. Den 16 desember feirer Bangladesh sin årlige nasjonale dag.

Tid, tidsforskjell og dato i Bangladeshs byer

Her kan du se hvilken tid det er akkurat nå, og hvilken tidsforskjell det er i forskjellige byer rundt om i Bangladesh.

Flagg i Bangladesh

Her kan du se hvilket flagg landet Bangladesh har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇧🇩

Stikkontakt og reiseadapter i Bangladesh

Før du legger ut på en tur til Bangladesh, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Bangladesh er Typ A, og strømnettet har spenning 100-125 V og frekvens 50/60 Hz. Dette betyr at du vil trenge en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Bangladesh. Les mer her om reiseadapter Bangladesh.

Links for at læse mere om Bangladesh

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Bangladesh?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Bangladesh?

Bangladesh på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Bangladesh, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Bangladesh. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Bangladesh. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Bangladesh godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Bangladesh
   ››  Engelsk Wikipedia side om Bangladesh

Bangladesh på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Bangladesh ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.