Hva er klokka? logotype

Hva er klokka i Angola


Det er aften i Angola, tirsdagen den 5 juli 2022

Ovennevnte informasjon oppdateres automatisk

Tidssone og tidsforskjell i Angola

Tidszonen som Angola er i er West Africa Time (UTC+1), og mellom stedet du befinner deg akkurat nå og Angola er tidsforskjellen timer.

Nåværende tidspunkt og dato i Angola

Her kan du se hva klokken er i Angola akkurat nå. Vi viser også hvilken dag den er og hvilken dato, og faktisk hvilken del av dagen det er! All informasjon i esken oppdateres automatisk slik at du alltid kan se hva tiden er, hvilken dag den er og hvilken del av dagen det er riktig for øyeblikket i Angola.

Generelle fakta om Angola

I landet Angola bor det omtrent 26 000 000 innbyggere i et område på ca. 1 246 700 km2. Landskoden for å ringe noen i Angola fra et annet land er +244. I Angola er det offisielle språket portugisisk, og den offisielle valutaen i Angola er angolansk kwanza (AOA). Det nasjonale toppnivå domenet som brukes til Internett-adresser i Angola er .ao. Den 11 november feirer Angola sin årlige nasjonale dag.

Flagg i Angola

Her kan du se hvilket flagg landet Angola har. Vi skriver ut flagget som en emoji her på siden, noe som gjør det super enkelt for deg å kutte og lime inn hvis du vil bruke flagget andre steder. Merk bare flagget på samme måte som du ellers markerer tekst og trykk deretter på ctrl + c for å kopiere det! Eller, hvis du bruker en mobil, bare hold fingeren på flagget i noen sekunder for å merke den, og klikk deretter på "Kopier".

🇦🇴

Stikkontakt og reiseadapter i Angola

Før du legger ut på en tur til Angola, kan det være greit å finne ut hvilken type stikkontakt som brukes i landet, samt hvilken spenning og frekvens strømnettet bruker. Du må gjøre dette for å finne ut om det elektriske utstyret ditt kan brukes i landet. Hvis den ikke kan brukes, må du skaffe deg en type reiseadapter. Typene stikkontakter som brukes i Angola er Typ C, og strømnettet har spenning 230 V og frekvens 50 Hz. Dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Angola. Les mer her om reiseadapter Angola.

Links for at læse mere om Angola

Denne siden på andre språk

   ››  🇸🇪 Svenska: Vad är klockan i Angola?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Angola?

Angola på Wikipedia

Hvis du vil lese mer om Angola, anbefaler vi at du ser på Wikipedias sider om Angola. Nedenfor finner du lenker til både norskspråket og engelskspråklige Wikipedia-siden om Angola. Generelt sett er den engelskspråklige siden mer innholdsrik og må organiseres på en bedre måte, men for rask info kan du bruke den norske siden om Angola godt.
   ››  Norsk Wikipedia side om Angola
   ››  Engelsk Wikipedia side om Angola

Angola på kartet

Nedenfor finner du et kart som viser hvor Angola ligger. Du kan enkelt bla rundt på kartet ved hjelp av musen hvis du sitter ved en vanlig datamaskin eller bruker fingrene hvis du bruker mobiltelefon. Du kan også zoome inn og ut på kartet, enten ved å bruke knappene i øvre venstre hjørne, rullefunksjonen på musen eller ved å bruke to fingre hvis du bruker en mobil.